неделя, 14 декември 2008 г.

YouTube пуска пълнометражни филми

Банкер - Акаунт - 31 стр.
YouTube пуска пълнометражни филми



Краят на традиционната телевизия може да е по-близо, отколкото очаквате. YouTube, най-популярният сайт за обмен на видеоклипове, води преговори в напреднала фаза с Холивуд за възможността да предлага безплатно пълнометражни игрални филми. "Целта ни е да предложим максимално големи възможности за избор на нашите потребители, партньори и рекламодатели", коментираха от YouTube no повод опитите за постигане на договорености с представители на холивудската филмова индустрия.
За момента не е ясно кои филмови компании участват в преговорите, но според източник на USA Today споразумението е почти сключено и първите игрални филми може да се появят на сайта в края на януари.
Ако YouTube наистина успее да сложи ръка върху холивудските продукции, това ще означава рязък скок в броя на посещенията и в рекламните приходи на сайта. филмите ще са достъпни без никаква такса, но сайтът ще има право да излъчва върху тях реклами, както сега прави с някои видеоклипове и с получените преди година документални и развлекателни програми на BBC.

Няма коментари: