петък, 19 декември 2008 г.

До края на следващата година ще бъде изработен идеен проект за нов медиен закон

БНТ - По света и у нас 20:00 ч.
До края на следващата година ще бъде изработен идеен проект за нов медиен закон



13. Новина
До края на следващата година ще бъде изработен идеен проект за нов медиен закон, отговарящ на новите условия на европейската медийна среда. Това ще е реалният резултат от представения днес българо-германски проект за подпомагане на националната аудиовизуална политика и защита на авторските права.
Макар и малко позакъсняла, цифровизацията на телевизиите идва и у нас. Мнението е на специалистите, които ще внедряват новите технологии. Ще се търси нов подход и нови условия при реализацията и разпространяването на аудиовизуалните продукти и разпространяването им.
Явор Милушев, заместник-министър на културата: Говорим не за обикновените познати към момента програмни схеми, а възможности за избор на програми и поръчка на програми от място, пред телевизора. Телевизионен зрител, който пряко ще участва в процеса на приемане и предаване на програми.
Проектът ще помогне и за прилагането на европейската директива за борба с пиратството и защита на интелектуалната собственост. Специално внимание ще бъде отделено на защитата на децата и юношите в интернет пространството.

Няма коментари: