неделя, 14 декември 2008 г.

Уволнения в медийната империя на Ирена Кръстева

Поглед - 13 стр.
Уволнения в медийната империя на Ирена Кръстева



Редакционният директор на списание „Мач магазин" Георги Неделчев е бил уволнен заради участието си в новото предаване на bTV „Отпечатъци", научи ПОГЛЕД. Мотивът за изгонването му е „несъгласувана с ръководството тв изява".
Неделчев, който е дългогодишен редактор в „24 часа", зам. главен редактор на в. „Монитор" и на сп. „Тема" и главен редактор на „Плейбой", бе поканен от водещата Мира Баджева да коментира жълтата преса като най-тиражен сегмент на вестникарския пазар. В понеделник Неделчев разбра, че е освободен от „Мач Магазин", лично от управителката на изданието Ирена Кръстева.
Всекидневникът „Експрес", който също е част от медийната група на Кръстева, от тази седмица пък е без главен редактор. Данка Василева е освободена от поста, а наблюдателите Стойко Тонев и Иван Тропанкев са преместени на същата длъжност в „Монитор". Досегашният директор на ТВ7 Диляна Грозданова бе свалена от ефир веднага след официалното обявяване на продажбата на телевизията, в. „Експрес" и едноименния ин-тернет сайт. На мястото й като директори са назначени Ирена Кръстева и Мария Стоянова, която доскоро беше финансов шеф на телевизията.
Медийната групировка на близката до ДПС Ирена Кръстева „Нова медийна група холдинг" вече притежава вестниците „Монитор", „Телеграф", „Политика", „Меридиан мач", „Експрес", търновския „Борба", списание „Мач магазин", ТВ7, сайта „Експрес" и контролния пакет акции от ИПК „Родина". Кръстева води преговори и за най-големите регионални всекидневници „Струма" и „Марица". Издателят Степан Еремян потвърди, че е имал разговори с представители на „Нова медийна група холдинг". „Към вестниците интерес са проявявали и други хора. Със самата Ирена Кръстева не съм се срещал, а с нейни представители. До конкретни преговори не се е стигало. Имало е спорадичен интерес и разговори", каза Еремян. Ирена Кръстева не бе открита за коментар. Твърди се, че бившата шефка на тотото се опитва да купи и вестник „Сега", както преди време заяви интерес към „Но-винар".

Няма коментари: