вторник, 10 юни 2008 г.

IPRA събира експерти от цял свят в Лондон

Класа - 11 стр.
IPRA събира експерти от цял свят в Лондон



PR експерти от 35 страни, сред които и България, се събират в Лондон на 4-тата годишна конференция на международната PR асоциация IPRA. На срещата ще бъдат връчени наградите Golden World Awards за постижения в областта на връзките с обществеността в 28 категории. В журито е и Мария Гергова, собственик на United Partners и съосновател на Българската асоциация на PR агенциите (БА-ПРА). Следващата година Гергова ще оглави международната асоциация като президент. "IPRA винаги се е стремяла да привлича професионалисти независимо от това къде практикуват по света. От съществена важност за нас е с дискусиите ни да помогнем на PR експертите да мислят и действат по-глобално. Имаме нужда нашата професия да се развие мултидисциплинарно, да е способна да оперира сред различните култури", така Боб Груп, президентът на IPRA за 2008 г., откри вчера конференцията.
На двудневния международен форум е предвидена кръгла маса, на която да бъдат обсъдени сВетовните тенденции и предизвикателства пред PR-a.
Експертите ще дискутират и социалните и кризисните комуникации, изучаването на световните практики в отношенията с медиите и влиянието на групите за натиск и активистите върху PR кампаниите.
През 2007 г. PR секторът в България е отбелязал рекордния ръст от 35 млн. лева. Според Деница Сачева, собственичка на PR агенцията Intel Day Solutions, това е така, защото се изчислява като цяло оборотът от PR, a не се измерват хонорарите на агенциите.

вторник, 10 юни 2008 06:13:30

Няма коментари: