сряда, 11 юни 2008 г.

Yahoo привлича 76% от онлайн купувачите

Класа - 11 стр.
Yahoo привлича 76% от онлайн купувачите



Търсачката развива нови проекти за подобряване на имиджа
Продукти на Wal-mart достъпни в интернет портала, той сключва договор с Havas Digital
Yahoo се връща отново към онлайн рекламите, които винаги са били нейната сила, пише Advertising Age. Този път търсачката се е спряла на необикновен издател - Wal-mart. Най-големите в света магазини за търговия на дребно отдавна работят с Yahoo като рекламодател. Сега обаче интернет компанията е сключила договор с Walmart.com, който позволява на сайта да използва обширната рекламна платформа на Yahoo, за да презентира новите си оферти на онлайн потребителите.
Освен това Yahoo е единственият портал, на който ще бъде разрешено да препродава продуктовата гама на световната верига магазини. Интернет медията ще "публикува" рекламите индивидуално на базата на информация, получена от Wal-mart.com, за най-търсените продукти от потребителите, съобщи Тод Тенеси, старши вицепрезидент на издателската мрежа на Yahoo. Търсачката има вече подобен договор със световноизвестния търговски сайт eBay. Чрез него и Walmart.com, както и чрез портала за продажби на Yahoo рекламите на компанията ще достигнат до 76% от онлайн купувачите на дребно.
Новите проекти на интернет компанията имат за цел да подобрят нейния имидж, след като месеци наред във фокуса на общественото внимание бяха само отношенията й с гиганта "Майкро-софт". Въпреки усилията на Yahoo да разпространи новините за настоящите си сделки с редица фирми -магазините Wal-mart, CBS и рекламната агенция Havas Digital, специалистите, които следят развитието на комйанията, все още остават по-заинтересовани от статуса на Yahoo no отношение на корпорацията на Бил Гейтс. "От "Майкрософт" казаха, че искат партньорство с нас и ние сме готови да им го дадем", обясни на среща с репортери от New York Times Сю Декер, генерален директор на Yahoo . Тя каза още, че не иска да оставя Впечатлението, че Yahoo се отдалечава от визията си на търсачка и се фокусира върху рекламирането. По-скоро компанията използва предимството на натрупания си опит, за да навлезе поефективно в конкурентната среда. "Търсачката е предвестникът на това... Тя е до голяма степен част от нашата визия и ние настояваме да сме водещи не само в тази област, но и в рекламирането", поясни генералният директор на Yahoo.
Търсачката сключи договор и с Havas Digital, рекламната агенция, чиито клиенти са от ранга на Air France, Nike и Danone. Havas Digital ще използва Yahoo's Right Media като основно място, на което да рекламира услугите си.
Друг проект на Yahoo
ще включва публикуването на цели клипове или откъси от шоута на CBS. Тази инициатива на интернет компанията обаче е малко закъсняла, понеже подобна роля изпълняват вече повече от 300 сайта, сред които са големите портали YouTube u MSN.

сряда, 11 юни 2008 04:01:01

Няма коментари: