вторник, 10 юни 2008 г.

Поискаха астрономическа цена за Yahoo

Монитор - 17 стр.
Поискаха астрономическа цена за Yahoo



Милиардерът финансист Карл Икан призова управата на Yahoo да предложи портала си за продажба на софтуерния гигант Microsoft на цена от 34,375 долара за акция, или за общата сума от 48,7 млрд. долара, съобщи Expert.bg, позовавайки се на агенция Reuters. В поредно писмо до Рой Босток, председател на борда на директорите на Yahoo, Икан заяви, че ако Microsoft не се съгласи на подобно предложение, отправено в дух на приятелство и желание за сътрудничество, той ще настоява за сделка между Yahoo и Google. Това може да стане, ако финансистът успее да овладее управата на портала по време на насроченото за 1 август общо събрание на акционерите. Икан, който вече повече от месец се заканва да помете борда на директорите на Yahoo, досега не беше назовавал конкретна цена, при която интернет компанията да се съгласи на сделка с Microsoft.
Софтуерният гигант, собственост на Бил Гейтс, се оттегли на 3 май от преговорите за придобиване на Yahoo, след като бе предложил 33 долара за акция, или обща сума от 47,5 млрд. долара. Закаленият в множество битки между акционери и мениджмънт Икан поднови атаката си срещу основателя на Yahoo и главен изпълнителен директор Джери Янг, когото обвини в "саботиране" на възможността за постигане на споразумение с Microsoft. Инвестиционни фондове, контролирани от Икан, държат 59 млн. акции и опции, или около 4,28% от капитала на Yahoo.
Коментар от Microsoft за момента няма , но според анализаторите е малко вероятно софтуерната фирма отново да пожелае Yahoo.

вторник, 10 юни 2008 05:13:54

Няма коментари: