събота, 20 септември 2008 г.

Андрей Баташов рекламира София на руски език

Класа - 26 стр.
Андрей Баташов рекламира София на руски език



Актьорът Андрей Баташов озвучи на руски език мултимедиен диск, озаглавен "Богатая история Софии". Дискът ще служи за реклама на нашата столица сред руски институции и туристи. Той разкрива уникалното културно-историческо наследство на столицата от шестото хилядолетие преди Христа до наши дни, съхранявано в Музея за история на София.
"Дискът е плод на нашето успешно сътрудничество с експертите от Столична община и Музея за София, който разполага със 120 000 уникални експоната. По повод предстоящата Година на България в Русия към диска има голям интерес от страна на български и руски културни институции, фирми и други. Предстои нов тираж, в който ще обогатим информацията със специален раздел за културните контакти между Москва и София през вековете. Отново ще извадим на бял свят малко познати факти, снимки, предмети. Те скоро ще намерят място в експозицията на Музея за София, който ще бъде открит в сградата на Централната баня", заяви Цветелина Узунова - продуцент на проекта.
Руският диск е продължение на проекта DVD "София - една дълга история", който излезе преди година в българо-английски вариант.
събота, 20 септември 2008 04:41:05

Няма коментари: