вторник, 16 септември 2008 г.

Н.Р. инвестира десетки милиони в MTV риалити

Класа - 11 стр.
Н.Р. инвестира десетки милиони в MTV риалити



Нов риалити проект стартира тази седмица по MTV u mtvU, каналът на мрежата, ориентиран към колежани и студенти. В него 16 таланта в сферата на електронното изкуство ще се състезават в отбори, използвайки оборудване и продукти, осигурени от ГГ гиганта Hewlett-Packard (Н.Р.), писа вестник New York Times. Проектът се казва Engine Room и следва други видеосерии на MTV, отново спонсорирани от Н.Р. Първият епизод на състезанието стартира в понеделник. То ще се излъчва в кратки серии от пет до седем минути в продължение на седем седмици. В шоуто се състезават четири отбора, съставени от по четирима човека с интереси в сферата на графичния дизайн, анимацията, електронната музика, визуалните ефекти. Отборите ще преминават през различни предизвикателства, а тимът победител ще спечели $400 хиляди в брой и шансът да покаже работата си на огромния екран на MTV на нюйоркския площад Times Square за една нощ.
Около 2 хиляди кандидати от 122 страни са изпратили на сайта свои диги-тални творби с надеждата да бъдат избрани за проекта. Отборите на състезателите са разделени според
региона, от който идват: Азия, Европа, Латинска Америка и Северна Америка. По време на шоуто ще ги посещават популярни гости като музиканта Мо-би, филмовия режисьор Ке-вин Смит и британската поп група The Ting Tmgs.
Дигиталните творения на участниците ще бъдат оценявани от специалисти в различни области - музиканти, създатели на филми, физик, татуировчик, критици и Пит Конъли, арт директор на Goodby, Silverstein & Partners - кри-ейтив агенцията на Hewlett-Packard. Епизодите на Engine Room могат да се видят no mtvU в САЩ или по различните MTV канали в другите държави, както и онлайн.
Този тип проекти са показател за нарастващия интерес към видеокампа-
нии от страна на големите рекламодатели и за желанието им да достигнат до млади потребители.
"Ние не искаме шоуто да изглежда като реклама, а да бъде истинско", каза Дейвид Роман, вицепрезидент на световните маркетингови комуникации за Н.Р. Калифорния. "По този начин се учим по-малко да обясняваме какво точно сме произвели и да позволяваме на хората сами да се уверят, като използват продуктите ни", добави той.
Роман оценява разходите на Hewlett-Packard за проекта Engine Room на десетки милиони долари, като се имат предвид и усилията по набирането на участниците, стартирали преди месеци на уебсайта на предаването.
Предавания от този
тип, които са създадени за рекламодателите и включват продукти, вплетени в сюжета, стават все по-популярни в телевизионните мрежи. Такива проекти са познати на Мадисън Авеню като branded entertainment (марково развлечение). Те се изправят пред предизвикателството едновременно да осигурят забавление за публиката и да привлекат потребителското й внимание.
Рекламодатели като Ford Motor, General Electric, Microsoft и Yahoo също са работили с mtvU no проекти от типа branded-entertainment, обясни Мартин. Такова е било например шоуто, създадено за марката "Форд" -"Колеж500".В него два отбора студенти се състезават на различни пътища в страната с автомобили на компанията.
сряда, 17 септември 2008 04:31:35

Няма коментари: