вторник, 16 септември 2008 г.

Георги Гергов назначи бивш кмет за тв началник

Сега - 2 стр.
Георги Гергов назначи бивш кмет за тв началник



Бизнесменът Георги Гергов назначи вчера бившия син кмет на Пловдив Иван Чомаков за управител на „Евроком". Миналия петък телевизията стана собственост на Международен панаир Пловдив срещу 3.2 млн. лв., от които 800 000 лв. са за покриване на стари задължения.
Тъкмо по времето на Чомаков общината в Пловдив се раздели с едни от най-апетитните си имоти и терени, които станаха притежание на Гергов. Той успя да влезе с дял от 12% в най-печелившото пловдивско дружество - панаира. Останалият дял до 49% се държи от общината, а 51% има държавата. Влизането на Гергов във фирмата стана с активното съдействие на кмета Иван Чомаков, който умело преодоля съпротивата на голяма част от общинския съвет. Сега той е начело на управата на дружеството.
Бизнесменът успя да получи и 25 възрожденски къщи, както и други апетитни терени и чрез друго съвместно дружество с общината по времето на Чомаков -„Пълдин туринвест". Общинските съветници от дясно подозират Чомаков в корупция и искат разследване на сделките по негово време. Гергов е близък приятел на президента Георги Първанов, който почете честването на юбилея му. В навечерието на 6 септември пък демонстративно посети конната база на бизнесмена в с. Войводиново.
Според радио „Пловдив" новият тв шеф вчера е обявил, че „Евроком" ще бъде национална медия, като засилено присъствие ще има регионализмът. Той обяснил, че е бил в законодателната власт и кмет, а сега щял да се чувства добре и в четвъртата власт. Телевизията ще излъчва реклама на фирми изложители при изгодни за тях условия.
сряда, 17 септември 2008 03:55:12

Няма коментари: