петък, 29 февруари 2008 г.

Обявяват конкурс за рисунки върху капучино


Обявяват конкурс за рисунки върху капучино


дата : 28 февруари 2008 г. 15:53 ч.



На 15 март от 17.00 ч. ще се състои за първи път в България конкурс за рисунки върху капучино в кафене "Онда".
Участниците ще се състезават в две категории - за професионалисти и за любители. Всеки ще има на разположение до пет минути да изработи своето произведение с предварително предоставените от домакините от "Онда" материали - мляко и кафе. Поканени за присъствие са журналисти, специалисти и любители на кафето и кафе културата.
Голямата награда за победителите в двете категории ще бъдат екскурзия до Италия - за любителите, и парична награда в размер на 300 лв. - за професионалистите.
За завоювалите второ и трето място също са предвидени подаръци. Майсторите на рисуваното капучино ще бъдат оценявани от взискателно жури с представители на организаторите.
Първите желаещи да се включат в конкурса вече заявиха своето участие на електронен адрес konkurs@kafene.bg. Задължително условие за регистрация на участниците е да изпратят снимка на своя авторска творба върху капучино. Регистрацията ще продължи до 13 март.
Идеята за конкурса е заимствана от изкуството "Лате арт", което набира все повече популярност по целия свят. Ежегодно се провеждат обучителни курсове и състезания както в Италия, родината на капучиното, така и в други страни по цялото земно кълбо.
"Целта на този конкурс е да се повиши познаването на кафе културата у нас и да се представи един нов поглед към приготвянето на кафе, което е не просто технология, а своеобразна форма на изкуство", смятат организаторите

Няма коментари: