неделя, 24 февруари 2008 г.

Блогъри от цялата страна се събраха за втора поредна година


Блогъри от цялата страна се събраха за втора поредна година
БНТ, новини в 23.30 часа
4. Новина
Блогъри от цялата страна се събраха за втора поредна година, за да обсъдят какви са новите тенденции в публикуването на авторски материали в персоналните уеб-дневници. Освен това основен акцент на срещата се превърна и Наредба 40 от 7 януари 2008 г., която според повечето нарушава конституционните права на интернет потребителите.
Днес, с помощта на Интернет, всеки може да каже какво мисли по различни въпроси и така да стигне до милиони хора. Една отлична възможност за това е да публикува материали в собствен блог.Репортер: Какво всъщност е блог?
Богомил Шопов: Блог е персонален личен уеб дневник в най-общата си част, но може да бъде вече приет като течение, като начин на мислене и начин на живот.
Участничка: Той е възможност да изразиш себе си в Интернет, да запознаеш обществото, хората, които четат твоя блог, с твоите собствени идеи, с твоите собствени възгледи.
За повечето хора Интернет пространството дава неограничени възможности и е единственото място, където човек може да се чувства наистина свободен. Затова и опитът да се ограничи тази свобода буди толкова недоволство у привържениците на новите технологии. Те се обявиха категорично против Наредбата, издадена от МВР и Държавната агенция за информационни технологии и съобщения, като смятат, че тя нарушава правата им. Така или иначе казусът остава спорен и разрешаването му тепърва предстои.

Няма коментари: