четвъртък, 28 февруари 2008 г.

Започна международното финансово изложение "Банки, инвестиции, пари"


Започна международното финансово изложение "Банки, инвестиции, пари"


дата : 27 февруари 2008 г. 14:34 ч.


С конференция, посветена на европейските фондове, в Пловдив започна шестото издание на международното финансово изложение "Банки, инвестиции, пари".
Тема на конференцията е "Капацитетът на публичния и частния сектор за усвояване на европейските фондове: предизвикателства пред българските общини и финансовите институции".
Финансовият форум се организира от акционерното дружество "Е-21", издател на списание "Банки, инвестиции, пари", и е под патронажа на министърът на финансите Пламен Орешарски.
Страна-партньор тази година е Белгия. Участници в изложението са повече от 30 компании от 15 сектора, сред които застраховането, банкирането, здравното и пенсионното осигуряване.
В приветственото си слово по време на откриването, Пламен Орешарски подчерта, че очаква на форума да бъдат обсъдени проблемите във финансовия сектор и да се вземат решения, които да се превърнат в добри практики в бъдеще.
Надявам се конференцията да допринесе за популяризацията на реалните възможности за участие в планирането и изготвянето на проекти, финансирани от фондовете на ЕС, каза още министърът.

Няма коментари: