неделя, 24 февруари 2008 г.

Клинтън и Обама преминаха в дързък спор

Клинтън и Обама преминаха в дързък спор

дата : 24 февруари 2008 г. 8:31 ч.
Хилари Клинтън се нахвърли с остри думи срещу своя конкурент. Снимка: ЕРА/БГНЕС



Хилари Клинтън се нахвърли с остри думи срещу своя конкурент за номинацията на Демократическата партия заради листовки с критики срещу нейната програма в сферата на здравеопазването, съобщи Ройтерс.

"Засрами се, Барак Обама", заяви Клинтън на предизборно събрание в щата Охайо, в който резултатите от първичните избори на 4 март се смятат за решаващи за сенаторката от Ню Йорк.

Според нея "Обама разпространява фалшива, подвеждаща и дискредитираща информация" за нейната програма в здравната област. "Сенатор Обама знае, че няма нищо вярно в твърденията, че при моя план хората ще бъдат принудени да плащат застраховки, дори ако не могат да си го позволят", подчерта Клинтън.

"Това е откровено невярно, но той продължава да харчи милиони долари, за да разпространява фалшификации. За един демократ е разрушително да се опитва да дискредитира универсалната система за здравеопазване", заяви тя.

От своя страна Барак Обама настоя, че данните, съдържащи се в материалите, разпространени от неговия предизборен щаб, са верни. Той бил изненадан от "внезапната промяна на тона", тъй като листовките, които подразнили Клинтън, били разпространени преди дни. Според Обама нападките имали тактически характер.

Няма коментари: