неделя, 24 февруари 2008 г.

Тази вечер е нощта на "Оскар"-ите



Тази вечер е нощта на "Оскар"-ите

дата : 24 февруари 2008 г. 9:21 ч



Tази вечер в "Кодак тиатър" в Лос Анджелис ще се състои 80-та церемония по връчването на "Оскар"-ите.

Водещ на церемонията ще бъде Джон Стюарт. С най-големи шансове за награждаване са филмите "Няма място за старите кучета" на братята Коен и "Ще се лее кръв" на Пол Томас Андерсън.

И двата филма получиха по осем номинации в най-важните категории - за най-добър филм и режисьор. Джордж Клуни, Даниел Дей Луис, Джони Деп, Томи Лий Джоунс и Виго Мортенсен се състезават за "Оскар" за главна мъжка роля.

Кейт Браншет, Джули Кристи, Марион Котийар, Лора Лини и Елън Пейдж ще се борят за най-добра женска роля. В категорията най-добър филм с най-много шансове за награда са "Изкупление", "Джуно", "Майкъл Клейтън", "Няма място за старите кучета" и "Ще се лее кръв".

Режисьорите, които влизат в битка за "Оскар" са Джулиан Шнабел, Джейсън Рейтман, Тони Гилрой, братята Коен и Пол Томас Андерсън. Предполага се, че битката ще завърши в полза на Джоуел и Итън Коен.

Тази година цялата електроенергия, която ще бъде използвана по време церемония по раздаване на "Оскар"-ите, ще бъде набавена от вятърни генератори.

Целта е да бъде "намалена екологичната следа", която оставя церемонията по раздаването на най-престижните награди в света на седмото изкуство. Допълнителните електрогенератори, които ще бъдат използвани за шоу ефекти и за обезпечаване на работата на журналистите, ще работят с топливни смеси на основата на биодизел.

Колите, които работеха при подготовката за церемонията, работеха с водород. Всички програми, покани, пропуски, пликове и картички са частично направени от рециклирана хартия.

Американската телевизионна компания Ей Би Си, която ще излъчва пряко тази вечер церемонията по връчването на наградите "Оскар", тази година ще има рекордни приходи от реклами, предаде АНСА.

Рекламните паузи по време на предаването на церемонията ще донесат на телевизията 80 милиона долара. За 30-секундни рекламни клипове гиганти като Кока Кола, Америкън експрес и Дженерал мотърс са платили на Ей Би Си рекордната сума от 1,8 милиона долара.

actualno.com

Няма коментари: