понеделник, 31 март 2008 г.

Международният конкурс Design Lab 2008 провокира студентите по дизайн


Международният конкурс Design Lab 2008 провокира студентите по дизайн


дата : 31 март 2008 г. 12:28 ч.

Electrolux обяви шестото международно издание на своя годишен конкурс за дизайн Design Lab. Компанията кани студенти по дизайн от цял свят да творят и се състезават на тема "Домашни електроуреди за Интернет поколението".
Generation @, познато още като Интернет поколението, се състои от дейни млади хора между 25 и 35 години, които са независими, уверени, заинтересовани за бъдещето на околната среда и чийто живот е съпътстван от хай-тек технологиите и онлайн мрежите за общуване.
"Търсим смели идеи и новаторски решения", обобщава Хенрик Отто, Директор на Global Design в Electrolux. "Предложенията трябва да отразяват интересите на Интернет поколението и да взема под внимание аспекти като мобилност, удобство, време, персонализация, забавление, технология и природосъобразност".
Заявки за участие се приемат до 4 май 2008 на електронен адрес www.ElectroluxDesignLab.com. Преминалите първоначалната селекция ще бъдат допуснати до международния финал в Цюрих на 8-ми и 9-ти октомври 2008 година, за да направят финална презентация пред журито. Тогава ще бъде обявен победителят и ще се състои церемонията по награждаване.
Наградата за първо място на тазгодишния конкурс Design Lab е 5,000 евро и шестмесечно обучение в един от световните центрове по дизайн на Electrolux. За второ място наградата е от 3,000 евро, за трето - 2,000. Заявките за участие ще бъдат разгледани от международно жури и победителите ще бъдат оценявани по следните критерии: интуитивен дизайн, иновация и вникване в потребителските нужди.
От 2003 година насам в конкурса на Electrolux Design Lab са участвали хиляди студенти по дизайн. Всяка година церемонията се провежда в различен град и е съпроводена с международно медийно събитие. Домакини на събитието досега са били Париж, Барселона, Стокхолм, Ню Йорк и Будапеща.
Миналогодишният конкурс "Зелен дизайн за 2020" бе спечелен от унгарски студент от университета Moholy-Nagy University of Art & Design, с модела E-wash - компактна пералня, която използва сапунени ядки вместо перилен препарат.

Няма коментари: