събота, 5 април 2008 г.

Кристиано Роналдо трупа имидж и пари

Кристиано Роналдо трупа имидж и пари
в. Капитал

Португалецът Кристиано Роналдо може да има вече 36 гола през сезона за "Манчестър юнайтед" и да е основен кандидат за наградата "Златната топка", но на финансовия фронт развитието му не е толкова бързо. С изключение на феновете на "червените дяволи" отношението на футболните запалянковци към личността му не е еднозначно. Той все още няма харизмата на знаменития си предшественик Дейвид Бекъм, която да го изстреля в орбитата на най-желаните рекламни лица, но това вероятно ще се промени.
Според класацията за 2007 г. на сайта AskMen.com за топмъж на годината първото място все още е за Бекъм с рейтинг 88.65. В момента Роналдо има читателски рейтинг 79 и 83 от редакторите на сайта, което означава, че със сигурност трябва да попадне в топ 30 за следващото издание. По отношение на това какво харесват жените Роналдо събира най-високата оценка - 86, а това вече значи много.
Въпреки че притежава рекламни договори от около три години, той все още не е в листата на най-добре платените звезди. За разлика от използваните от "Пепси" Бекъм, Роналдиньо и Тиери Анри полузащитникът на "Юнайтед" е лице на "Кока-Кола". Той има персонален контракт с компанията за производство на спортни артикули "Найки", като през 2005 г. беше нает да лансира линията Nike Pro, в която са включени още Анри, Фабио Канаваро, Златан Ибрахимович и др. По същото време рекламира "Сузуки Суифт", а през 2006 г. стана лице на играта FIFA Street и "Фуджи ксерокс". Образът му беше използван за налагането на новата концепция Intelligent Field Apeos, а заради най-новия телевизионен клип на компанията за копирни машини си навлече гнева на организациите за защита на животните. Причината е, че в ролята на "футболен тореадор" той финтира истински бик с топка в крака.
По този повод вестник "Индипендът" коментира, че досегашната кариера на Роналдо е свързана с много скандали, единият от които от 2005 г., когато е обвинен за изнасилване на проститутка, след като е правил секс с нея. Миналата година беше въвлечен в участие в друга сексоргия. Оттук идва и основната разлика с Бекъм - англичанинът не се е замесвал в подобни скандали.
стр. 53

Няма коментари: