вторник, 1 април 2008 г.

Фестивалът Future Shorts вече и в Пловдив


Фестивалът Future Shorts вече и в Пловдив


дата : 1 април 2008 г. 8:10 ч.

Future Shorts е най-новият и бързо развиващ се международен ежемесечен филмов фестивал и DVD лейбъл, с нова програма всеки месец.
На 20 септември 2007 година в София се състоя откриването на фестивала и България официално стана част от международната мрежа на Future Shorts, състояща от над 21 държави, провеждащи ежемесечни FS прожекции.
Future Shorts има за цел да предложи едно алтернативно филмово преживяване, което бива често съпровождано от други мултимедийни изяви. Програмата, която се обновява всеки месец, предлага селекция от алтернативни и некомерсиални филми и анимация, преобръщащи радикално представите за света на всеки зрител.
Кината и клубовете в Лондон, София, Париж, Лисабон, Брюксел, Единбург, Осло, Москва, Киев, Будапещ и още много други градове, всеки месец откриват един нов свят за зрителите си. Мрежата на Future Shorts започва от Англия и достига чак до Бразилия и далечна Южна Корея.
Тази мащабност дава възможност за уникална селекция на творби от международни автори, която не притежава нито един друг фестивал в света.
Future Shorts взима участие в организацията на кино събития, които имат за цел да въздействат на зрителя, чрез прожектирането на късометражно кино в нестандартна обстановка и пространства.
Мрежата се превърна в задължителна част от музикалните фестивали Glastonbury, The Big Chill и Nokia Lab в Русия. Future Cinema е представено на London Film Festival и Rock n' Roll Cinema, където късометражните филми се смесват с музикални гигове и пърформанси.
За шест месеца от съществуването на Future Shorts България, фестивалът проведе успешни събития не само в София, но и в Варна. Започвайки нов месец, Future Shorts разпростира мрежата си вече и до арт-столицата на България - Пловдив.
Събитието ще се случва един път месечно в най-добрите клубове за жива музика, открити сцени и градски места. Future Shorts вечерите в Пловдив ще продължават с музикални случки и живи събития.
Предстоящата премиера на фестивала в Пловдив ще се състои на 9 април от 21:30 часа в клуб "Петното на Роршах", съпроводена от музика и парти на новия ъндърграунд мувмънт от DJ-и, дзайнери и артисти.

Няма коментари: