събота, 5 април 2008 г.

Втората среща между мениджъри на Microsoft и Yahoo отново без резулта

Втората среща между мениджъри на Microsoft и Yahoo отново без резултат
Investor.bg

Топ мениджъри на Microsoft и Yahoo са се срещнали отново тази седмица да обсъдят евентуална сделка между двете компании, но разговорите не са довели до конкретен резултат, съобщава Wall Street Journal, цитирайки запознати източници.
От Microsoft не са били склонни да повишат цената на офертата, а Yahoo продължава да отказва официални преговори без цената да бъде ревизирана, посочва изданието.
Срещата е втората по рода си между топ директорите на двете компании и без присъствието на банкери. Тя се е състояла близо до главния офис на Yahoo в Сънвил, Калифорния.
По-рано тази седмица Ройтерс предаде, че от Microsoft са коментирали, че не виждат причина да повишават цената на офертата, защото „няма смисъл да се конкурират със себе си“.
В средата на март двете компании проведоха първата си среща, след като Microsoft отправи офертата за закупуване в началото на февруари на цена от 31 долара за акция.
Впоследствие от Yahoo официално отказаха офертата, в момента на стойност 42 млрд. долара, с аргумента, че тя значително подценява компанията.
04.04.2008

Няма коментари: