петък, 25 април 2008 г.

Списание Elle със специален "зELLEн" брой


Списание Elle със специален "зELLEн" брой


дата : 24 април 2008 г. 17:20 ч.

Модното списание Elle продължава своята кампания "За зELLEна всЕLLEна" със специален "зELLEн" брой, който ще излезе на пазара на 20 май.
Кампанията на Elle е разработена изцяло в унисон с екологично ориентираната политика на списанието, което се отпечатва на сертифицирана хартия.
Българският еко-брой ще е част от мащабната зелена кампания на всички издания на Elle по света. На страниците му ще се появят забележителни личности, които ще подкрепят с личния си пример еко-апела на списанието.
За да докаже, че всеки с минимални усилия може да даде своя принос към опазването на околната среда, сп. Elle предлага десетки идеи как да сме едновременно модерни и еко по всяко време и на всяко място, дори в интимния живот.
Изданието ще извади още интересни факти за еко-модата, био-козметиката, хибридните автомобили, еко-стила на звездите, "зелените" парфюми.
През лятото сп. Elle ще излезе в комплект с практична чанта за многократна употреба, с която все повече хора могат да дадат своя принос към опазването на околната среда от полиетиленовите торбички за пазар.
Освен че са естетически проблем на модерната жена, тези торбички, изхвърлени в природата, се разграждат на малки пластмасови частици, които замърсяват почвата и водата, а над 100 000 птици и морски животни умират всяка година при сблъсък с този отпадък.
Еко-инициативите на сп. Elle стартираха с ревю през март, на което бяха представени модните тендеции за пролет-лято 2008 г.Интериорът на залата и подиумът бяха създадени изцяло с екоматериали, а гостите получиха и практически съвети как да бъдат по-екологично ангажирани.
Кампанията "За зELLEНА всELLEна" предвижда да продължи през цялата година с различни събития из България.

Няма коментари: