вторник, 22 април 2008 г.

Make in Paper - Уъркшоп за правене на авторска ръчна хартия


Make in Paper - Уъркшоп за правене на авторска ръчна хартия


дата : 21 април 2008 г. 17:56 ч.


Целта на уъркшопа е да запознае зрителя и участниците с естеството на работата и директната направа на ръчна хартия. Да даде знания за историята на създаването, производство и технология на хартията от древността до днес. Участниците ще имат възможност сами да работят с хартиена каша и да отлеят своя лист авторска хартия, който ще отнесат със себе си.Хартията вече е производство в огромни мащаби, а ръчното правене на хартия е един древен занаят, който днес се използва от все повече и повече съвременни художници. Да направиш или създадеш своя лист от хартия е едно изключително преживяване.По време на правенето хартиената каша сама по себе си може да бъде багрена в различни цветове, формирана в различни обеми и структури.
Mоже да се имплантират различни материали, както от природата, листа и треви, така и други, правени и създадени от човешка ръка - нишки от различни естествени и изкуствени материали, когато все още хартиената каша не е изсъхнала. Затова пък завършената ръчна хартия може да бъде рисувана, декорирана с цвят, бродирана и всяка друга ръчна намеса от страна на художника.
Уъркшопа ще се проведе на 30 април (сряда), 11.00 часа до Галерия Сариеве и ще бъде с продължителност 4- 5 часа. Максималният брой участници е 10 човека, а таксата за участие 15 лева.Записване става на: office@sariev-art.com или 0888520375Адрес: Галерия Сариев, ул. Отец Паисий 40, Пловдив

Няма коментари: