четвъртък, 19 юни 2008 г.

Приходите от интернет реклама в САЩ са $5,8 млрд. за първото тримесечие

Инвестор - Международни
Приходите от интернет реклама в САЩ са $5,8 млрд. за първото тримесечиеПриходите от интернет реклама в САЩ през първото тримесечие на 2008 г. достигат 5,8 млрд. долара, сочат данни от последното проучване на Interactive Advertising Bureau (IAB) и PricewaterhouseCoopers.
Това представлява ръст от 18,2% спрямо същия период на миналата година и е втората най-висока регистрирана стойност за тримесечен период след предходния – през последното тримесечие на 2007 г. приходите възлизаха на 5,9 млрд. долара.
„Продължаваме да отчитаме значителен ръст на пазара на интерактивен маркетинг и реклама. Очакваме ръстът да продължи, защото потребителите прекарват все повече време онлайн, а маркетолозите откриват нови и по-иновативни начини да достигнат до тях чрез дигиталните медии“, коментира Рандал Ротенберг, президент и изпълнителен директор на IAB.
„Цикличният спад при първото тримесечие на новата година спрямо последното на предходната, който се забелязва при традиционните медии, в комбинации с общото икономическо забавяне доведе до не толкова неочаквано забавяне на ръста при онлайн рекламата“, казва Дейвид Силвърман от PricewaterhouseCoopers.
Проучването се води от 1996 г. Данните се считат за най-точното измерване на приходите от онлайн реклама, като се събират директно от компаниите, които продават реклама в интернет в САЩ. Приходите за цялата минала година възлизат на 21,2 млрд. долара, за 2006 г. - на 16,9 млрд., а за 2005 г. - на 12,5 млрд., сочат още данните.
18.06

четвъртък, 19 юни 2008 00:01:00

Няма коментари: