четвъртък, 19 юни 2008 г.

Forbes: Google е най-уважаваната компания в САЩ

News.bg - Технологии
Forbes: Google е най-уважаваната компания в САЩGoogle е най-уважаваната американска компания, се посочва в класация на списание Forbes.
Компанията, основана през 1998 годинаот студентите от Станфорд Лари Пейдж и Сергей Брин, още през 2004 година достигна пазарна оценка от 23 милиарда долара.
По-голямата част от доходите на Google идват от интернет-реклама, а малко - от продажба на софтуер, съобщава агенция "Новости".
За втора поредна година компанията е най-желаното място за работа в света, според класация на списание Fortune.
Независимо, че работните заплати там изглеждат скромнина фона на заплащането в този сектор в САЩ, благосъстоянието на персонала има пряка връзка с цената на акциите, което се връща стократно.
В Топ 5 на компаниите, предизвикващи най-голямо уважение са включени фармацевтичната Johnson & Johnson, най-големите производители на храни и напитки Kraft Foods Inc. и General Mills, както и студиото за производство на анимационни филми Walt Disney.
Изследването е проведено в 27 страни, като за основа е взето доверието на хората в продуктите на компанията, желанието им за работа в нея, а така също и желанието им да я препоръчат на свои бизнес-партньори.
18.06.2008

четвъртък, 19 юни 2008 00:01:00

Няма коментари: