четвъртък, 19 юни 2008 г.

600 млн. човека с достъп до Yahoo!

News.bg - Технологии
600 млн. човека с достъп до Yahoo!



На 17 юни Yahoo! подписа договори с пет азиатски телекомуникационни компании за предоставяне на достъп на техните абонати до мобилната търсачка oneSearch, съобщава Reuters.
Така общото количество на абонатите на мобилна телефония, имащи достъп до мобилната търсачка на Yahoo!, достигна 600 милиона човека.
Възможност да работят с Yahoo!oneSearch получиха абонатите на операторите Mahanagar Telephon Nigam Limited в Индия, Hong Kong CSL Limited в Хонг Конг, Smart Communications и Digital Mobile Phlis във Филипините, както и Vibo Telecom в Тайван.
Освен това Yahoo! пусна локализирани версии на набор от мобилните приложения на Yahoo! Go 3.0 за жителите на Индия, Австралия и Югоизточна Азия.
Специално за абонатите на тези страни локализираните версии на oneSearch ще разпознават местните диалекти.
Вицепрезидентът на мобилното подразделение на Yahoo! Дейвид Ко подчерта, че по този начин Yahoo! възнамерява да разшири дела си на пазара на мобилната реклама.
Ко предполага, че до 2011 г. обемът на този пазар ще достигне 16,2 милиарда долара, за сравнение през 2006 г. той е бил милиард и половина долара.
Yahoo oneSearch дава възможност на потребителите да имат бърз достъп до новини, снимки, финансова информация, прогноза за времето и по-лесно сърфиране в сайтове в Интернет.
Услугата вече се ползва в над 30 страни, между които САЩ, Япония, Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия, Испания, Сингапур, Тайланд и Виетнам.
18.06.2008

четвъртък, 19 юни 2008 00:01:00

Няма коментари: