четвъртък, 19 юни 2008 г.

ВАЦ има нов управител

Труд - 9 стр.
ВАЦ има нов управител



Кристиан Нинхаус (48 г.) е новият управител на медийната група ВАЦ. От 1 юли той ще ръководи групировката, чиято централа се намира в Есен, заедно с Бодо Хомбах.
За ВАЦ работят около 16 хил. души в девет европейски държави. Оборотът на фирмата от вестници, списания и електронни медии възлиза на повече от 1,7 млрд. евро. В България ВАЦ издава 9 вестника, между които „Дневен Труд" и „24 часа", както и 12 списания.
Преди да се присъедини към ръководния екип на медийната група ВАЦ, Кристиан Нинхаус е бил главен управител на вестниците с марка „Билд", принадлежащи към „Аксел Шпрингер" АД, както и на издателствата „Бадишер ферлаг" във Фрайбург и „Зюддойче цайтунг" в Мюнхен. Той е роден в град Хам и е завършил икономика.
„Кристиан Нинхаус е идеално попълнение в ръководството на фирмата, което ще ни е от голяма полза. Сега възнамеряваме с обединени усилия да ускорим развитието на нашата медийна група", каза Бодо Хомбах, който от 6 години представлява единия съдружник във ВАЦ - семейство Брост.
Нинхаус ще представлява другия съдружник - семейство Функе.
„ВАЦ е интересна фирма. Много от изданията й са водещи на пазара. Да ги направиш по-силни, да ги развиеш в мултимедийно отношение и да допринесеш за все по-успешното развитие на цялата фирмена група е вълнуваща задача", каза Нинхаус.
***
Текст под снимка
Кристиан Нинхаус (вляво) е новият управител на медийната група ВАЦ. Той ще я ръководи заедно с Бодо Хомбах.

четвъртък, 19 юни 2008 04:42:47

Няма коментари: