четвъртък, 19 юни 2008 г.

Пиарите скочиха срещу Първанов

Труд - 5 стр.
Пиарите скочиха срещу Първанов



Международната асоциация на пиар специалистите изразява категорично несъгласие с мнението на президента Георги Първанов, че „голяма част от парите, изпрани в политиката, минават през пиар агенции". Това се казва в разпространена вчера позиция на българския офис на организацията.
В документа се настоява, ако има данни, президентът да ги сподели публично.
Председателят на Българското дружество за връзки с обществеността Асен Асенов призова Първанов да конкретизира обвиненията си, ако трябва да сезира прокуратурата.
„Ако няма факти, нека бъде така любезен да се извини на българското гражданство и на над 50 000 пиар практици", обърна се задочно към президента той. Според Асенов във всяка професия е възможно да има лоши практики, но не можело да се слага етикет на цялата гилдия.
Президентът изрази мнението си в интервю пред Би Ти Ви във вторник. Пак тогава той смекчи и тона към премиера Сергей Станишев, когото остро разкритикува в интервю за „Труд" миналата седмица.
След появата на президента пред Би Ти Ви БСП се чувства много по-добре, отдъхна си вчера пред същата медия секретарят на столетницата Антон Кутев. Според него червените може да спечелят, само
ако се консолидират в широкия ляв спектър.
Кутев нарече Сергей Станишев най-успешния и най-дълго задържал се председател на социалистическата партия.
„Не съм готов да подпиша, че няма да правим коалиция с ГЕРБ", каза още Кутев с мотива, че не той решава това. В началото на седмицата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в студиото на Нова тв подписа декларация, че няма да влиза в съюз с БСП и ДПС.
„Вече няколко дни държавата се занимава с лична свада между бившия и новия лидер на БСП (б. р. -Първанов и Станишев). С името ми бе злоупотребено, за да се сплаши премиерът", отсече лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Според столичния кмет е проличало, че президентът и премиерът са приятели, харесват си тройната коалиция и правителството, с което все повече намалявала възможността за предсрочни избори.

четвъртък, 19 юни 2008 04:30:51

Няма коментари: