събота, 21 юни 2008 г.

"Гугъл" ще помага в търсенето на имоти

Класа - 22 стр.
"Гугъл" ще помага в търсенето на имоти



Водещата световна интернет търсачка "Гугъл" възобнови услугата "Гугъл трендс", която предоставя информация на потребителите в даден регион за агенти на недвижими имоти и предприемача За първи път "Гугъл трендс" ще започне да изготвя и относителни статистики, които позволяват да се сравни потребителското търсене на недвижима собственост по региони и да се проследят тенденциите във времето, съобщи британското интернет издание www.gIobaIedge.co.uk.
Графика, изготвена от "Гугъл трендс", представя относителната промяна при търсения на недвижими имоти в осем популярни чуждестранни туристически дестилации през последните пет години - Испания, франция, Португалия, Италия, Флорида, България, Кипър и Турция.
Не е изненада, че броят на търсенията се е понижил значително и при осемте дестинации между май 2007 и май 2008 г. спрямо относително стабилната картина за предходните години.
Така например при основен показател 1 търсенето на страници в "Гугъл", свързани с недвижими имоти в България се е понижило с 0,92 пункта. Това е вторият най-голям спад след понижението на търсенето в Турция - с 1,04 пункта.
Според друга таблица, изготвена от "Гугъл трендс", значителен брой руснаци търсят недвижими имоти в България и Кипър, докато чуждестранните купувачи, търсещи имоти в Тайланд, са най-вече от Хонконг и Сингапур. Това показва, че по-голяма част от потребителите търсят недвижими имоти близо до родната им страна. Най-голям брой потребители, търсили страници в "Гугъл", свързани с недвижими имоти в България през посочения период, са от България, Ирландия, Великобритания, Русия и Испания.
***
Текст под снимка
С "Гугъл" информацията за имотите става достъпна за потенциални купувачи в различни страни
събота, 21 юни 2008 07:06:58

Няма коментари: