събота, 21 юни 2008 г.

Днес е най-щастливият ден в годината


дата : 20 юни 2008 г. 14:05 ч.
Хората трябва да говорят за онова, което ги прави щастливи. Снимка: sxc.hu
Хората трябва да говорят за онова, което ги прави щастливи. Снимка: sxc.hu






20 юни е най-щастливият ден в годината, според математическа формула, изведена от британски учен, съобщи в. "Дейли телеграф".

Очевидно чувството на оптимизъм, дължащо се на комбинация от приятни вечери, очаквани празници и спомените от летата в детството, достига своя пик на 20 юни.

Това е свързано със следната формула - O + (N хS) + Cpm/T + He. O означава да бъдеш и да извършваш някаква дейност на открито, N е връзката с природата, която сега е в пълния си разцвет, S е за социализация със съседи и приятели, Cpm означава позитивни спомени от детството, T е за температурата, която сега обикновено достига високи стойности, а He е за очакваните празници.

Формулата не взима под внимание мрачните предсказания за британската икономика, неучастието на Англия на Европейското първенство по футбол през 2008 г. и по-влажното от нормалното начало на лятото.

Тя е изведена от психолога от Кардифския университет Клиф Арнал, който заяви, че основната цел е хората да говорят за онова, което ги прави щастливи.

Арнал е изчислил и най-потискащия ден в годината, който обикновено е в края на януари, като изчисленията му са базирани върху зимното време, натрупаните дългове след Коледа, изминалите дни след Коледа, нивото на мотивация. БТА

Няма коментари: