понеделник, 2 юни 2008 г.

Нестле България инвестира 10 млн. евро в нов Kit Kat Senses


Нестле България инвестира 10 млн. евро в нов Kit Kat Senses



дата : 2 юни 2008 г. 12:25 ч.


Най-голямата в света компания за храни и напитки "Нестле" инвестира повече от 10 млн. евро в поделението си в България за цялостно обновяване на мощностите и за въвеждане в производство на новия десерт Kit Kat Senses, съобщиха от фирмата на 2 юни.
Революционните нововъведения, които ще направят производството на Kit Kat Senses възможно, включват и съоръжение за производство на шоколадова маса - единствено по рода си в България. За последните 13 години това е най-важната инвестиция в шоколадово производство на компанията, след лансирането на Kit Kat Chunky през 1995 година.
Kit Kat Senses е разработен в Продуктово-технологичния център на "Нестле" в Йорк, заедно с българския екип, по поръчка на британския клон на фирмата.
"Щастлив съм, че именно фабриката на "Нестле България" беше избрана за производство на Kit Kat Senses. След усилената работа по проекта, която продължи повече от гри години, мога с гордост да заявя, че консуматорите ще бъдат приятно изненадани от невероятния вкус на Kit Kat Senses", коментира изпълнителният директор на "Нестле България", Антонис Кандзелис.
По думите му, това е най-големият инвестиционен проект в шоколадовото производство на "Нестле" за 2007 г. и осъществяването му е още едно силно доказателство за доверието на фирмата в българската бизнес среда, конкурентната пазарна икономика и компетентността на кадрите у нас.
От началото на проекта през 2005 г. до днес, във фабриката на "Нестле България" са направени мащабни нововъведения, а повечето от помещенията и голяма част от производствените съоръжения за изцяло реконструирани. За старта на производството на Kit Kat Senses е монтирана нова производствена линия, включваща няколко части: линия за вафли, линия за лешников пълнеж и линия, произвеждаща традиционните шоколадови блокчета Kit Kat. Въведена е и нова система за формоване и опаковане.
Първият индустриален и годен за продажба Kit Kat Senses е произведен през декември 2007 г., а през втората седмица на февруари 2008 г. са готови първите 500 тона продукт, необходими за лансирането на шоколадовия десерт във Великобритания.
През април тази година новият продукт стартира на Острова, а през септември предстои и пазарният старт на Kit Kat Senses в Германия и Франция.
"Нестле България" е избрана за компетентен център за производството на шоколади за Европа, а с успешно реализирания проект за производство на Kit Kat Senses, фабриката в София е един от трите най-големи центрове за производство на Kit Kat в Европа. Другите два са в Йорк, Великобритания и в Хамбург, Германия.
Фабриката на "Нестле" у нас има повече от 70 години опит в производството на шоколадови изделия и именно това е причината в България да се произвеждат голяма част от шоколадовите продукти, изнасяни от компанията за Европа.
Десертът Kit Kat дебютира на българския пазар през 2002 година, когато "Нестле България" лансира шоколадовото блокче Kit Kat Chunky. За неговото производство във фабриката в София е изградена и пусната в експлоатация нова поточна линия на стойност 4.3 млн. долара.

Няма коментари: