вторник, 3 юни 2008 г.

Ръст във вестниците, телевизията е лидер

Пари - 28 стр.
Ръст във вестниците, телевизията е лидер



Вестниците във Великобритания са увеличили реализираните рекламни обеми до 14% през 2007 г., а през 2006 г. те са били 13.7%. Това показват данни от проучване на Newspaper Marketing Agency, съобщава сайтът на Световната вестникарска асоциация. Резултати от изследване на Nielsen Media Research сочат, че вестниците все още изпреварват интернет, на който се падат 5.3% от рекламния пазар. Телевизията продължава да е медията, която привлича най-много рекламодатели и увеличава рекламните си обеми. През 2007 г. във Великобритания делът на телевизионните канали е 35.7%. Спад отбелязват единствено списанията, където от 11.2% през 2006 г. процентът спада на 10.8 през 2007 г.
Иновации
Анализаторите отчитат, че телевизията дължи добрите си позиции на рекламния пазар и на факта, че предприема все по-сериозни опити за конвергенция с интернет пространството. Данните от друго проучване - това на European Interactive Advertising Association, показват, че 30% от интернет потребителите в Европа предпочитат да гледат филми и телевизия онлайн.
Инвестиции
За всички телевизионни оператори на Острова вече е пределно ясно, че единственият начин да запазят интереса на зрителите и рекламодателите към себе си е като инвестират сериозни суми в нови технологии и като търсят начини за разпространение чрез интернет и мобилните телефони, сочи още изследването.

вторник, 3 юни 2008 06:27:05

Няма коментари: