събота, 7 юни 2008 г.

САШ чакат $51 млрд. приходи от онлайн реклама през 2012 г.

Поглед - 17 стр.
САШ чакат $51 млрд. приходи от онлайн реклама през 2012 г.



През 2012 г. приходите от онлайн реклама 8 САЩ ще достигнат 51,1 млрд. долара спрямо 25,5 млрд. долара за 2007г. Това сочи проучване на компанията за анализи IDC, цитирано от световните агенции.
Очакваният скок ще направи интернет втория най-голям пазар на реклама спрямо №5 за преди 5 г. Уебсайтовете ще изпреварят вестниците и телевизиите, а пред тях ще е единствено директният маркетинг.
Само за последната година пазарът на онлайн реклама в Европа отчете ръст от 40% до 17 млрд. долара. За сравнение в САЩ ръстът е от 26% до 24 млрд. долара.
Около 2/3 от общите приходи в Европа са реализирани във Великобритания, Германия и Франция. С дял от над 10% са общо седем държави - Дания, Германия, Холандия, Норвегия, Полша, Швеция и Великобритания.
„Някои анализатори предричат, че рекламата в традиционните медии ще бъде ударена от световната икономическа криза, но изследванията сочат, че тази в електронните издания продължава да расте бързо", казват от Interactive Advertising Bureau (IAB).
Лондонската компания WPR която е Втората по големина рекламна групировка след Omnicom, обяви, че очаква увеличение от поне 20% в бюджетите за реклама в интернет през тази година, след като за онлайн миналата година са отделени 9% от цялата сума.
Секторите, които инвестират най-много в онлайн рекламите, са свързаните със забавления, телекомуникации, финанси и застраховане.
събота, 7 юни 2008 06:40:21

Няма коментари: