събота, 7 юни 2008 г.

Гледам телевизия - каквато искам, когато искам, където искам

Кеш - 36 стр.
Гледам телевизия - каквато искам, когато искам, където искам



Приложението на мобилната телевизия Ericsson демонстрира тази пролет в Кан
Всеки от нас е използвал мобилния си телефон като медия -за обмен на рингтонове, снимки, малки клипове. Днес сме свидетели и на това как телевизията може да влезе в джоба ни, за да се превърне в нашето ново мобилно пространство за достъп до по-богато и пълно съдържание. Ericsson е пионер и лидер в разработването и внедряването на нови телекомуникационни технологии и системи. И мобилната телевизия е една от тях. Идеята е абонатите на мобилните оператори да ползват не само гласови, sms u mms услуги, но и цял набор от 3G услуги. На практика един нов бизнес модел.
Днес IP телевизията и мобилната телевизия са във фокуса на телекомуникационната индустрия. Телевизорът, домашното видео и кварталната видеотека са събрани в едно
малко дистанционно. Решението IMS-базирана IP телевизия позволява мобилният ви телефон да си "говори" с телевизора ви. Така, чрез телефона, дори когато сте далеч от вкъщи, лесно можете да забраните (или разрешите) на детето си да гледа филм, вместо да учи.
Мобилната телевизия е революционна стъпка, която съвременната телевизия прави, за да доставя всякакво съдържание: от музикални видеоклипове, спорт, анимация до финансова информация, новини и др. Нещо повече - тази телевизия може да се ползва на принципа "on-demand". Защо да гледате всички реклами, когато се интересувате единствено от спортни стоки?
Приложението на мобилната телевизия Ericsson демонстрира тази пролет в Кан. Магнус Стйерна, мениджър стратегически продукти „Съдържание и медии",
Ericsson, каза: "С развитието на мобилния широколентов достъп и характеристиките на устройствата ще ставаме свидетели на подобряване на видео качеството. Увеличаването на скоростите за качване пък ще позволи мобилния телефон да се използва за публикуване на видео съдържание и от страна на потребителите". MeOnTV технологичната платформа, собственост на Ericsson, разработена 6 партньорство с Endemol u Triple IT, е услуга, която дава възможност на потребителите да излъчват свои записи на живо по телевизията, интернет или на други мобилни устройства.
Ericsson от години работи активно за развитието на телекомуникационния сектор у нас. В тази връзка компанията инициира през април тази година уникална среща между телеком и медия индустриите, посветена на мрежовите медии.
Ключови представители на институциите, медиите, операторите, рекламните агенции и звукозаписните компании, се събраха и дискутираха потенциала и предизвикателствата пред създаването на нови, по-удобни и лесни начини за доставяне на мултимедийно съдържание в България. Тези индустрии направиха първата крачка в посока развитие на пазара на мрежовите медии у нас - към една нова екосистема, обединяваща телекомуникациите и медиите в услуга на потребителите.
петък, 6 юни 2008 06:16:28

Няма коментари: