вторник, 3 юни 2008 г.

Kaк блогърите промениха онлайн медиите

Пари - 27 стр.
Kaк блогърите промениха онлайн медиите



Това са пионери, които революционно преобразиха представите ни за новини в нета
В миналото имаше много дебати дали може блогърите да бъдат смятани за журналисти и какво точно ги отличава от тази професия. В наши дни никой не оспорва влиянието им и не отрича начините, по които те промениха традиционните новинарски интернет сайтове. В много държави по света блогърите са приемани наравно с останалите журналисти на пресконференции, събития и важни срещи. Това са пионери, които революционно промениха представите ни за онлайн новини и скъсиха дистанцията между автори и читатели, казва Беноа Рафаел, главен редактор на LePost, собственост на Le Monde interactif. Той представя няколко основни направления, в които въздействието и влиянието на блогърите върху медиите са най-големи.
Комуникация
В съвременните информационни сайтове вече няма материали, които да не позволяват читателите да добавят своя коментар към тях. Журналистическите текстове сега не са просто статии, които представят една гледна точка, при тях задължително присъстват обратната връзка, отзивите от страна на потребителите.
Усъвършенстване
Като резултат от подобрената комуникация материалите и статиите в мрежата непрекъснато повишават качеството си. Една от опасностите обаче все още остава възможността журналистите да публикуват непроверена информация.
Слухове
Всички онлайн журналисти трябва да са наясно, че блоговете са едно от най-мощните оръжия на интернет медиите за разпространяване на неверни слухове.
Структура
Много от новите сайтове, които непрекъснато пускат новини и получават потребителски коментари, не структурират съдържанието си по хронологичен ред и по важност.
Съдържание
В повечето случаи блогърите не създават материали, а публикуват препратки към оригиналните текстове.
Има още много похвати, чрез които те променят влиянието и облика на онлайн новините, но много малко журналисти вече биха могли да отрекат факта, че професията блогър се е отразила положително върху работата им.

вторник, 3 юни 2008 06:25:17

Няма коментари: