събота, 16 февруари 2008 г.

Големи световни компании ще се борят заедо срещу климатичните промени

Големи световни компании ще се борят заедо срещу климатичните промени

дата : 15 февруари 2008 г. 11:59 ч.
Подписалите декларацията компании поеха ангажимент да насърчават клиентите си да имат по-съобразено с екологичните норми поведение








12 големи световни компании, след които "Сони", "Найк", "Нокия", "Алианц" и "Хюлет-Пакард", подписаха днес в Токио декларация, с която поемат ангажимент да се борят срещу глобалното затопляне, като заявиха, че работата на правителствата в тази област не е достатъчно ефективна.

"Няма съмнение, че климатичните промени са един от най-важните проблеми на нашето време", заяви генералният директор на "Сони" Хауърд Стрингер, който бе гост на срещата, наречена "Среща на високо равнище на спасителите на климата 2008", на която присъстваха и представители на другите 12 компании.

"Правителствата се интересуват повече от днешните, а не от утрешните проблеми", каза още Стрингер, като допълни: "трябва да действаме сега".

Подписалите декларацията компании поеха ангажимент да насърчават клиентите си да имат по-съобразено с екологичните норми поведение, да продължат усилията за намаляване на вредните газови емисии, да увеличат прозрачността в тази област и да накарат и други компании да се присъединят към декларацията.

actualno.com

Няма коментари: