неделя, 10 февруари 2008 г.

Комисията "Куйович" - PR агенция на МВР

Комисията "Куйович" - PR агенция на МВР
actualno.com
Парламентът създаде комисия "Куйович". Похвално! Като се замисли човек обаче, излиза, че дали въпросното звено ще работи месеци наред или ден-два, резултатът ще е един и същ. Та нали и децата в България не се съмняват, че колкото пъти държавата иска да покрие даден проблем, толкова пъти създава правилната за себе си комисия.
Едва ли някой очаква бомбастични разкрития около сочения за наркобос сърбин Будимир Куйович. Покрай този скандал имаше една оставка, няколко отстранени полицаи, един шеф на МВР, посочен за закрилник на каналите за дрога. Накрая стана нещо като в известния виц "Не били компютри, а компоти".
За да илюстрира победата на МВР над дрогата, миналия ден вътрешният министър Румен Петков си направи дори снимка с много наркотици, спипани от варненските полицаи. А вчера ведомството му направо ни разби, изпращайки във вътрешната комисия на парламента информация, че синтетични наркотици у нас почти не се произвеждат и разпространяват!
Така че ясно е, че комисията "Куйович", в която превесът е на мнозинството, ще работи за имиджа на Румен Петков. За това говори и отказът на мнозинството да приеме предложението на опозицията комисията да разгледа цялостната дейност на МВР по наркотрафика.
Да не говорим за председателското място - ако комисията имаше за цел да бръкне надълбоко, едва ли щеше да й пречи начело да е Атанас Атанасов от ДСБ например.
Колкото и да вярваме в добрите намерения на управляващите, някак си по-достоверно звучи предупреждението на опозицията, че комисията по-скоро ще прикрие пред обществото контактите на част от МВР с организираната престъпност.
09.02.2008

Няма коментари: