вторник, 12 февруари 2008 г.

Започна гласуването за конкурса Jameson за най-добър късометражен филм


Започна гласуването за конкурса Jameson за най-добър късометражен филм


дата : 12 февруари 2008 г. 9:54 ч.

За периода от 27 ноември 2007 г. до 08 февруари 2008 г., на уебсайта www.jameson-short.com бяха качени 67 филма, които ще се състезават за вдъхновяващата награда - преносим компютър MAC Book Pro и професионален софтуер за видео монтаж - Final Cut Pro. Онлайн публиката ще може да избира между 34 игрални, 9 документални, 5 анимационни и 19 експериментални филми.
Гласуването започна от вчера - 11.02.2008 година и ще продължи до 15 март 2008 година.
За победител в онлайн конкурса Jameson ще бъде избран филмът, събрал най-много гласове. За да гласувате трябва сте навършили 18 години и да създадете своя регистрация в уебсайта. Регистрацията ви дава право да гласувате и да ползвате форума на Интернет страницата.
Всички регистрирани потребители вече могат да гласуват онлайн за качените късометражни филми по веднъж - с рейтинг от 1 до 5. Просто трябва да маркират с мишката на колко звездички (под формата на капачки Джеймисън) оценяват филма и да натиснат бутона - Гласувай. Рейтингът на всички филми ще остане скрит до края на конкурса от съображения за обективност.
Наградата ще бъде връчена на специална прожекция в Дома на киното след закриването на София Филм Фест в края на месец март 2008, където ще бъдат представени и 12-те късометражни филма, събрали най-много зрителски гласове в онлайн селекцията на http://www.jameson-short.com/.

actualno.com

Няма коментари: