четвъртък, 6 март 2008 г.

Днес се открива 12-то издание на София Филм Фест


Днес се открива 12-то издание на София Филм Фест


дата : 6 март 2008 г. 11:55 ч.

В 19:30 ч. в Зала 1 на НДК най-новият филм на режисьра Рангел Вълчанов "А днес накъде"ще постави началото на киномаратона, в който щи имаме възможност да избираме от около 100 заглавия.
Който има желание, може да си припомни в 17:00 часа в кино Люмиер "А сега накъде", филмът, чието продължение е "А днес накъде". В него 26 млади актьори се явяват на изпит пред анонимна комисия. Те са готови на всичко, за да постигнат мечтата си да играят на голяма сцена. Изцяло зависещи от милостта на невидимите изпитващи, младежите се оказват в капана на безмилостни манипулации, провокации и унижения. "А сега накъде" постави началото на кариерите на имена като Албена Ставрева, Ани Вълчанова, Чочо Попйорданов и др.
При откриването на фестивала режисьорът проф. Владислав Икономов ще получи Наградата на община София за цялостен принос към киноизкуството. В рамките на фестивала ще можем да гледаме и емблематичния за режисьора филм "24 часа дъжд".
В програмата за първия ден от фестивала са и филмите "Не искам да спя сам" на режисьора Цай Мин-лиан и "Мъжът от Лондон" на режисьора Бела Тар. И двата филма ще бъдат прожектирани в кино Люмиер съответно от 18.45 ч и 21 ч.

Няма коментари: