вторник, 4 март 2008 г.

Стартира деветото издание на Националния шампионат на Stella Artois


Стартира деветото издание на Националния шампионат на Stella Artois


дата : 4 март 2008 г. 13:20 ч.

Само след седмица стартира деветото издание на Националния шампионат на Stella Artois по наливане и сервиране на бира. Тази година турнирът ще се проведе в партньорство с Българската Асоциация на Барманите.
Майстори от общо десет града, или с четири повече от миналата година, ще се включат в надпреварата за излъчване на най-добрия. Така Stella Artois продължава да обучава барманите в белгийските стандарти за прецизно наливане и поднасяне на Stella Artois.
Първият кръг от шампионата ще се проведе другата седмица, на 11 март, в Плевен, след което надпреварата ще продължи в градовете Добрич, Русе, Пловдив, Варна, Велико Търново, София, Бургас, както и в черноморските курорти Слънчев бряг и Златни пясъци.
Последният кръг от турнира ще се състои през месец юни. Големият финал на мащабната надпревара ще се проведе през септември, когато един срещу друг ще се изправят регионалните победители, за да бъде излъчен националният шампион по наливане и сервиране на бира.
Очаква се над 1000 бармани от цялата страна да вземат участие и да демонстрират уменията си в наливането на наливна и бира от бутилка. Участниците в турнира ще бъдат оценявани по прецизни критерии: от подготовката на чашата и наливането под ъгъл от 45°C до отрязването на пяната и изисканото поднасяне, като скоростта и личният стил също ще оказват влияние върху крайния резултат на всеки участник.
Компетентно жури ще оценява състезателите и ще следи за професионалното и прецизно спазване на стандартите. Членове на журито ще бъдат представители на Stella Artois и Българската Асоциация на Барманите. Преди надпреварата участниците ще бъдат инструктирани и запознати с ритуала от деветте стъпки по правилно наливане и сервиране на бира, част от шествековната история на марката и гаранция за пълноценно изживяване.
Най-добрият барман ще представя страната ни по време на международния финал Stella Artois Draught Master Competition в родината на Stella Artois - Белгия. Там нашият представител ще се състезава с майстори от цял свят и ще се бори за Голямата награда - едноседмична екскурзия в избрана от него дестинация в цял свят.
Класираните на второ и трето място печелят екскурзии в Европа. Победител в международния финал през изминалата година стана представителката на Нова Зеландия - Ерин Карол, а България беше достойно представена от националния шампион в турнира за 2007 г. - Александър Налджиев.
Международният шампионат Stella Artois World Draught Master Competition се провежда за 12-та година, като с всяко следващо издание турнирът се разраства все повече и повече. В момента регионални състезания се провеждат в над 35 страни от цял свят.

Няма коментари: