вторник, 4 март 2008 г.

Приключението Форт Бояр стартира на 20 март по bTV


Приключението Форт Бояр стартира на 20 март по bTV


дата : 4 март 2008 г. 13:36 ч.


Българската продукция на най-успешното европейско телевизионно състезание Форт Бояр стартира по bTV на 20 март, четвъртък, в 20.30 часа. Предаването ще се излъчи в тринайсет 90-минутни епизода, всеки четвъртък веднага след Music Idol.
Изпълнителен продуцент е Робин Кафалиев, а водещ е Димитър Павлов.За първи път на Форт Бояр ще стъпят едновременно състезатели от три държави - България, Сърбия и Турция, затова и зрителите на Fox Турция и Fox Сърбия ще могат да проследят състезанието по едно и също време заедно със зрителите на bTV.
Подборът на българските, турските и сръбските участници във Форт Бояр беше организиран съвместно от екипите на трите телевизии и колегите от френската продукция ALP (Adventure Line Production).
Телевизионната история на Форт Бояр започва още през 1990 година, но едва през 2008 г. три нации - България, Турция и Сърбия - ще се изправят една срещу друга, за да напишат нова страница в общата си история. Този път историята е телевизионна. Досега близо 30 държави са мерили сили в битка за съкровището на крепостта.
Основната идея на приключението Форт Бояр е да изправи срещу предизвикателствата на крепостта различни отбори и хора. Всеки отбор е съставен от по 4 души - двама мъже и две жени. Всеки един от тях попада в определена категория.
Медийни личности: това са лица, които зрителите познават от екрана или хора, придобили известност по един или друг начин. Те ще се представят в съвсем различна светлина в шоуто Форт Бояр.
Хора на изкуството: те са много популярни в артистичните среди - някои от тях се занимават с музика, други с изобразително изкуство, а в единия от отборите има участник, който е надарен с повече от един талант.
Хора от света на бизнеса: в тази категория влизат личности, които в ежедневната си работа контактуват с много и най-различни хора. Тези участници се изявяват в най-различни професионални сфери.
Спортисти: Това са участниците, на които се пада тежката задача да покорят най-силовите предизвикателства на Форта. Те активно и професионално се занимават със спорт.
Всеки от отборите има капитан. Господарят на крепостта е определил състезателен цвят за всяка от участващите държави. За България цветът е тъмносин, за Турция е червен, а за Сърбия - сив.
По света има милиони любители на приключения, които мечтаят да попаднат на Форт Бояр, но в непревземаема крепост се влиза само с покана. Тя трябва да бъде отправена от самия господар на Форта, Мосю Рошел. Принципът на подбор е прост: Мосю Рошел избира популярна личност от дадена страна и му/й дава възможност да събере отбор, с който да преодолее предизвикателствата на крепостта. Така бяха подбрани и капитаните на българските, сръбските и търсите отбори, а те на своя страна сформираха екипи, на които могат да имат доверие.

Няма коментари: