събота, 8 март 2008 г.

Би Ти Ви са първи и без Ани Салич

Би Ти Ви са първи и без Ани Салич
в. Труд
Ваня ЕМИЛОВА, Соня СПАСОВА
„Ани Салич я няма! Кой ли изобщо вече гледа новините на Би Ти Ви?" Тъжен фен на известната нови-нарка е изплакал мъката си в интернет. И други подобни мнения провокираха „Труд" да провери какви са рейтингите на новинарските емисии по националните телевизии през февруари и дали и без Ани Салич „Би Ти Ви новините" са най-гледаните в ефира.
Според данните на Тв план/ТНС най-много зрители са се осведомявали какво се е случило през деня от вечерните новини на Би Ти Ви с водещи Юксел Кадриев и временната му партньорка Ирина Костадинова. Предпочитали са ги средно 1,3 млн. души всяка вечер, колкото общо е аудиторията на другите две централни емисии - по Нова тв и БНТ. С уговорката, че новините на Би Ти Ви започват и най-рано - от 19 ч, а на държавната медия са последни - от 20 ч.
Данните на другата пийпълметрична агенция -ГФК, с която работи Нова тв, са по-различни. Според тях новините на Нова се следят средно от 561 500 души, а на конкурентите им от Би Ти Ви -1 085 800 зрители.
От телевизията на Рупърт Мърдок уточниха, че Ани Салич е ползвала 20-дневен отпуск след края на шоуто „Великолепната шесторка" и от този понеделник ще бъде на екран.
Освен за новините поискахме данни за гледаемостта и на сутрешните блокове през втория месец от годината, защото и при тях конкуренцията става все по-ожесточена. Шефката на пийпълметричната агенция Тв план ЯНС Мила Николова наскоро обяви, че от началото на годината аудиторията на ранните предавания се е увеличила с близо 1 млн. души за всички блокове. А и водещите на „Тази сутрин", „Здравей, България" и „Денят започва" стават все по-добри в импровизациите пред екрана и в подбора на нестандартни гости и идеи.
Анна Цолова от Би Ти Ви наскоро направи истинска сензация в ефира - тя бе на косъм да се разридае. Емоционалната водеща първо жестоко се скара на русенците от кв. „Средна кула", които обясняваха защо няма да пуснат децата от Могилино да живеят до тях. А после аха да заплаче.
Преди ден пък „Здравей, България" пусна репортаж за уж мъртъв мъж, който се събудил и поискал да яде. Репортерката не успя да говори с него пред камерите, защото „мъртвецът" се напил и избягал от болницата. Аудиторията със сигурност обаче се е забавлявала с тази случка, както и с последвалия репортаж за истински цирк.
Според данните на Тв план/ТНС и през февруари най-много зрители са се будили с Би Ти Ви. Пик в интереса към „Тази сутрин" (523 хил. зрители) е имало на 29 февруари, точно в деня след пожара във влака София - Кардам, при който загинаха 9 души. Най-добрите постижения за „Здравей, България" на Нова тв са били на 21 февруари - 263 000 зрители, а на „Денят започва" на БНТ -126 хил. зрители - на 18-и.
Според данните на Тв план/ТНС сутрешната аудитория на частните телевизии се е покачила спрямо октомври 2007 г. с по около 100 000 души за сутрешните блокове на Би Ти Ви и Нова тв. При БНТ има спад от 99 000 на 96 000 души през февруари. Според данните на ГФК
сутрешният блок на Нова тв се гледа средно от 217 800 души, на Би Ти Ви - 351 600, а на БНТ-от 112 500 души.
***
Според данните на пийпълметричната агенция Тв план/ТНС новините на Би Ти Ви имат най-висок рейтинг сред конкурентите си.
стр. 16

Няма коментари: