неделя, 2 март 2008 г.

Клип поставя под съмнение способностите на Обама

Клип поставя под съмнение способностите на Обама

дата : 1 март 2008 г. 13:27 ч.
Кандидатът заклейми действията на Клинтън на събрание в Хюстън. Снимка: ЕРА/БГНЕС



Екипът на сенатора демократ Хилари Клинтън разпространи вчера телевизионен клип, който косвено поставя под съмнение способността на конкурента си Барак Обама да реагира при криза със сигурността, предаде Франс прес.

В клипа с драматичен тон се задава въпросът: "Кого бихте искали да видите да вдига червения телефон посред нощ?"

"Три часа сутринта е, децата ви спят в безопасност", казва женски глас на фона на идилично спящи под пухена завивка дечица.

"В Белия дом обаче звъни телефон. В света става нещо", продължава тревожно гласът и добавя: "Вашият вот ще реши кой да вдигне слушалката".

Обама, който си оспорва с бившата първа дама номинацията за кандидат-президент на демократите през ноември, заклейми на събрание в Хюстън, щата Тексас, подобни клипове, които се възползват от страха на хората.

"Не смятам, че този път ще имат успех, понеже важното е не кой ще отговори на позвъняването, а каква способност за преценка ще прояви той, вдигайки слушалката", каза Обама.

"С решението да нахлуем в Ирак ние вече направихме теста с червения телефон. Г-жа Клинтън отговори неправилно, Джордж Буш отговори неправилно, Джон Маккейн отговори неправилно, а аз се изправих и казах, че не е мъдро решение да се води война в Ирак. Така бих разсъждавал и когато отговоря по телефона в Белия дом", подчерта Обама. БТА

Няма коментари: