неделя, 31 август 2008 г.

Ще удари ли "шамар" БАЙТ Експо 2008 на публиката?

IT Forum - 1 стр.
Ще удари ли "шамар" БАЙТ Експо 2008 на публиката?



Фокусът на 13-ото технологично изложение е "зелената вълна"
Нашето съобщение към публиката е, че да се използват зелени технологии е не само нещо модерно и осигуряващо конкурентно предимство, но и по-евтино за самите потребители. Това бе отговорът на председателя на Управителния съвет на БАЙТ Боян Бойчев на журналистически въпрос дали родното експо ще успее да удари "шамар" на публиката и да я заинтригува с нещо креативно и отличаващо се. Затова мотото на БАЙТ Експо 2008 е "Технологията следва природата" с акцент върху намаляване на енергийните разходи и емисиите на отделяния въглероден двуокис и рециклиране и управление на електронните отпадъци.
Все още е рано да се каже колко компании ще има на технологичния форум тази година. но 6 момента тече процес на регистрация, продават се щандове и фирмите могат да подават заявки за участие. Организаторите съобщиха, че
няма критерии за недопускане на кандидатите, ако акцентът им не е екологията - достатъчно е тяхното желание да следват "зелените" тенденции. В момента около 70% от местата от всички направления на изложението са заети и предвид ранното започване на кампанията по организиране на експото от традиционния партньор на изложението Агенция "Булгарреклама" се надяват да няма участници, които да се регистрират в последния момент.
Генерален спонсор на БАЙТ Експо 2008 е операторът от
ново поколение Макс Телеком. "За нас като телекомуникационен оператор, използващ технология, която още е в процес на развитие (WiMax), е много важно да се асоциираме с БАЙТ Експо като място, където се срещат и виждат най-новите тенденции в областта на ИТ в България. Идеята тази година изложението да бъде оцветено в зелено е още една причина, поради която ние го подкрепяме", каза Красимир Стойчев, управител на Макс Телеком.
Един от основните акценти на експото, което ще се проведе на 4-8 ноември, ще бъде второто издание на Националната конференция по проблемите на И КТ. Нейната цел е да се представят и обсъдят състоянието и перспективите пред отрасъла и възможностите на индустрията при използване на европейските програми и фондове. форумът ще засегне основните тенденции и състоянието на ИКТ в здравеопазването, образованието, държавната администрация и т.н. Съорганизатори са Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС), Комисията
за регулиране на съобшенията (КРС), Българската асоциация за информационни технологии (БАЙТ), Асоциация „Телекомуникации" (АСТЕЛ), ИКТ Клъстер, Асоциацията на българските кабелни оператори (АБКО), Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО) и Агенция „Булгарреклама". Изработен е сайт, на който могат да се видят програмата на форума и регистрационната форма за участие.
За четвърта поредна година БАЙТ Експо ше има обособен сектор, посветен на ИТ в образованието. "Интересът към него всяка година нараства, съдейки по увеличаващия се брой на участниците", каза Любомир Димитров, член на YC на БАЙТ Като следствие от Меморандума за сътрудничество между Министерството на образованието и науката и БАЙТ на изложението ше бъдат представени висши и средни училища. Организаторите на експото са в процес на
преговори и с други държавни институции, които да представят на публиката и бизнеса услугите, които в момента съществуват в България.
Софтуерното изложение на ICT Media u PCWorld се премества от международното изложение в Пловдив в рамките на БАЙТ Експо.
Паралелно с тазгодишното издание на най-големия технологичен форум в страната ще се проведе и познатото Принт Експо, което е с ново име - Print Imaging. C
неделя, 31 август 2008 02:46:19

Няма коментари: