понеделник, 1 септември 2008 г.

Монитор - 16 стр.
Microsoft си купи компания за близо половин милион долара



Софтуерният гигант Microsoft обяви първата си по-голяма сделка след неуспеха с покупката на Yahoo. Корпорацията постигна споразумение да придобие компанията за проучвания в интернет Greenfield Online за общата сума от 486 млн. долара, съобщи агенция Reuters. Благодарение на сделката Microsoft ще си осигури достъп до сайта на Greenfield за сравнения на цени и потребителски коментари Ciao.com. Предложението на софтуерния гигант за 17.50 долара на акция успя да се наложи на по-ранното предложение за 15.50 долара на акция, отправено от американската компания Quadrangle Group, фокусирана върху изкупуването на медийни фирми.
От създадената от Бил Гейтс корпорация заявиха, че възнамеряват да продадат основната дейност на Greenfield Online - решения за интернет проучвания, която формира около 75% от общите приходи на компанията. Отделът се занимава с продажба на потребителски мнения под формата на отговори на анкети на компании за маркетингови проучвания и на крайни потребители. От гиганта обаче не назоваха бъдещия купувач.
Двете сделки се очаква да бъдат финализирани през четвъртото тримесечие на 2008 г. От Greenfield съобщиха, че ще платят на Quadrangle 5 млн. долара за прекратяване на споразумението.
***
Текст под снимка
Стив Балмър, главен изпълнителен директор на Microsoft.

понеделник, 1 септември 2008 04:08:36

Няма коментари: