сряда, 3 септември 2008 г.

Ще загубят рекламите

Стандарт - 16 стр.
Ще загубят рекламите

Слави ВЪСЕНСКИ, управител на "Телеком груп"

- Г-н Въсенски, след като спряхте излъчването на bTV, поискаха ли оттам да се срещнат с вас?
- Юристката им поиска среща с нас. Но тя не може да вземе решение. Затова трябва да се срещнем с някой от собствениците. Утре (б.а.-днес - сряда) в 12,30 ч в столицата ще седнем на масата за преговори. Ще ни представляват Петър Колев и Велимир Алтънов. Подчертавам, че нашата позиция в случая е принципна, защото на опашката чакат още други телевизии като bTV.
- Има ли вариант да се споразумеете и всичко да е наред?
- Надеждата умира последна. Но ние очаквахме да се разберем много по-рано и да не се стигне до тук. Клиентите ни са ощетени. Недоволстват, че обявилите се за цифрови телевизии предават bTV, а ние не. Освен това телевизията на Мърдок се разпространява и ефирно, при това безплатно. Лошото е, че те не поискаха да се разберем по цивилизован начин. Две седмици преди 1 септември им изпратихме официално писмо, в което ги предупредихме, че в началото на този месец ще спрем излъчването.
- Ако се стигне до отлив на абонати, ще прекратите ли бойкота?
- Възможно е да има отлив на клиенти. Но сме готови да платим и тази цена, само да си спестим неприятностите с останалите телевизионни програми. Избираме по-малкото зло. Напоследък е модерно телевизиите да се роят. Така Диема бе една в началото, сега са няколко. И вървят в пакет. От bTV ни предлагат да вземем в пакет още три телевизии. Но в тях се въртят почти еднакви програми. Значи за едно и също нещо ние трябва да плащаме по 3-4 такси. Няма логика. Телевизиите обаче си правят някакви проучвания, обявяват колко висок рейтинг имат и съответно вдигат цената на таксата силно нагоре.
- Но се очертават загуби за вас? Само вие ли ще понесете негативи от конфликта?
- Сигурно е, че ние ще претърпим загуби, ако проблемът не се реши. Но това ще се върне като бумеранг и в bTV. Знаете колко много разчитат на рекламодатели. А когато една реклама не се излъчва в десетки градове, в цял един регион на страната, какво се случва?! Сяда се на масата и цената се коригира надолу.

сряда, 3 септември 2008 04:09:15

Няма коментари: