сряда, 3 септември 2008 г.

В. "Народно дело" погълна "Черноморие"

24 Часа - Варна - 5 стр.
В. "Народно дело" погълна "Черноморие"

Дияна ЖЕЛЕВА

Половината от електронното издание „Днес +"също продадена
Собствениците на най-стария варненски всекидневник "Народно дело" са купили закъсалия в. "Черноморие". Това научи "24 часа" от добре информирани източници.
От Медийната компания, под чиято шапка са "Народно дело" и "Пресцентър Варна", потвърдиха сделката, но отказаха подробности по финансовите параметри на покупката. Със сигурност се знае, че в пакет с в. "Черноморие" е продадена 1/2 и от електронното издание "Днес +".
Останалите 50 на сто продължават да са във владение на досегашните си собственици Антон Луков, Веселин Ханджиев и Стефан Коев.
Засега не било планирано закриване на "Черноморие", за да се спре пилеене на рекламен и кадрови ресурс, тъй като новите собственици планирали да са максимално коректни с читателите, които купуват изданието, имат годишен абонамент за получаването му и договори за реклама, научи "24 часа". До края на годината мегамедиината структура трябвало да избистри концепцията за издаване на двата вестника - дали остават на пазара с различни цени и за различна аудитория, дали единият остава всекидневник, а другият - става седмичник или се взима кардинално решение за закриване на по-губещия.

сряда, 3 септември 2008 05:08:51

Няма коментари: