неделя, 31 август 2008 г.

78% от домовете у нас с кабелна телевизия

Computerworld - 1 стр.
78% от домовете у нас с кабелна телевизия



Според проучване 78% от домакинствата или над 2 млн. домакинства в България ползват кабелна телевизия. Сред тях има и абонати, които нелегитимно ползват услугата. Статистиката показва високо ниво на навлизане на кабелните телевизии в домакинствата, а процентът е бли-Зък до средните показатели 3а Европа., където те са между 80 и 90%. Това стана ясно на работна среща на ръководството на Евроком Кабел с медиите.
Абонатите на най-популярните Интернет пакети ще получат ново увеличение на скоростта с 25%. Подобреният план „Интро+" ще е със скорост 10 Mbps, вместо досегашните 8, а план „Оптима" ще бъде с оптимизирана скорост от 12 на 15 Mbps, без промяна в цената. План „Максима" (20 Mbps), ще е 36 лв, а не досегашните 48 лв.
От септември Евроком ще предложат редица новости на потребителите на домашен Интернет. Въвежда се нов Интро, със скорост 6 Mbps 3a 9,90 лв. през промоционалния период от 6 месеца. „Евроком се стреми да направи услугата си цифрова телевизия все по-атрактивна и достъпна за потребителите, сподели Христо Христов, главен директор маркетинг и продажби в оператора.
„Със 150% годишно се увеличава абонатната маса на потребителите на Евроком за цифрова телевизия, разкри още Христо Христов. - В момента сме в подготовка на пилотен проект в един български град, чрез който ще се опитаме да предоставим изцяло и единствено цифрова услуга."
От май т.г. за абонатите на Евро ком в стандартния програмен пакет на кабелната телевизия присъства каналът NOVA +, a от септември ще стартират още 2 нови ТВ програми - Вест ТВ, политематичен канал и Охота и рибалка. От септември абонаментната такса за кабелната ТВ в мрежите на Ев-роком ще бъде увеличена средно със 7 %. В част от мрежите цената ще се запази. Актуализацията на цените се обуславя от натрупаната инфлация, която в края на годината се очаква да достигне 14%. Цената в София и Пловдив ще бъде увеличена с 1,90 лв. и ще достигне 23,90 в София, а в Пловдив -19,90 лв.
неделя, 31 август 2008 01:43:13

Няма коментари: